1/1
Cuketový nákyp je jedním z pokrmů, který lze připravit na mnoho různých způsobů, a přitom nikdy neztratí svou jedinečnou chuť. Tento recept je nejen lahodný, ale také výživný a zdravý. Pokrm spojuje jednoduchost letní kuchyně s chutěmi, které vás přenesou přímo do středomořských oblastí. Nákyp se skvěle hodí jako hlavní jídlo, ale také jako příloha k letním grilovaným specialitám.
Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme a necháme chvíli odpočinout, aby pustila přebytečnou vodu. Poté ji důkladně vymačkáme.
Jarní cibulku, sušená rajčata a plátkový eidam nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme vejce s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
Do směsi vmícháme nastrouhanou mozzarellu, nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, sýr, slunečnicová semínka, mouku, ovesné vločky a vymačkanou cuketu.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Vlijeme do ní připravenou cuketovou směs a posypeme nastrouhaným parmazánem. Pečeme asi 45 minut, dokud povrch nákypu nezezlátne.
Upečený cuketový nákyp necháme krátce vychladnout a poté ho nakrájíme.
Servírujeme se zeleninovým salátem nebo jogurtovým dipem.
Líbil se vám recept Cuketový nákyp? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.