Cuketový nákyp

Čas přípravy: 55 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 144 Kč
Redakce Kupi.cz
30. srpna
cuketový nákyp nakrájený na malé čtverečky, zdobený čerstvou bazalkou Barbora Volfová

Cuketový nákyp je jedním z pokrmů, který lze připravit na mnoho různých způsobů, a přitom nikdy neztratí svou jedinečnou chuť. Tento recept je nejen lahodný, ale také výživný a zdravý. Pokrm spojuje jednoduchost letní kuchyně s chutěmi, které vás přenesou přímo do středomořských oblastí. Nákyp se skvěle hodí jako hlavní jídlo, ale také jako příloha k letním grilovaným specialitám.

Recept cuketový nákyp vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 9 porcí připravíte za 144 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 144 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Osolíme a necháme chvíli odpočinout, aby pustila přebytečnou vodu. Poté ji důkladně vymačkáme.

  • 2

    Jarní cibulku, sušená rajčata a plátkový eidam nakrájíme nadrobno. V míse vyšleháme vejce s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

  • 3

    Do směsi vmícháme nastrouhanou mozzarellu, nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, sýr, slunečnicová semínka, mouku, ovesné vločky a vymačkanou cuketu.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme moukou.

  • 5

    Vlijeme do ní připravenou cuketovou směs a posypeme nastrouhaným parmazánem. Pečeme asi 45 minut, dokud povrch nákypu nezezlátne.

  • 6

    Upečený cuketový nákyp necháme krátce vychladnout a poté ho nakrájíme.

  • 7

    Servírujeme se zeleninovým salátem nebo jogurtovým dipem.

Zajímavé tipy
  • Cuketový nákyp je nejlepší podávat teplý, krátce po vyjmutí z trouby.
  • Nákyp bude výborný i vychlazený a v lednici vám vydrží až 3 dny.
  • Zkuste si připravit další cuketové speciality, třeba cuketové bramboráky nebo cuketovou pizzu.

Líbil se vám recept Cuketový nákyp? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.