1/0
Vyzkoušejte domácí klasiku v novém kabátě – uvařte si uzené maso s bramborovo-mrkvovým pyré. Tato netradiční kombinace potěší jak milovníky klasiky, tak i ty, kteří rádi experimentují. Příprava je velmi jednoduchá a stačí k ní pouze pár surovin. Pusťte se tedy do toho s námi.
Uzené maso uvaříme ve vodě do změknutí.
Brambory i mrkev očistíme a nakrájíme na kostky. Vsypeme do tlakového hrnce a zalijeme vodou, stačí i do poloviny obsahu, osolíme.
V tlakovém hrnci vaříme 6–8 minut od bodu varu. Vodu vylijeme a brambory s mrkví pomačkáme s trochou másla.
Vyzkoušejte také uzené maso se smaženou cibulkou nebo vepřové na kmíně.
Líbil se vám recept Uzené maso s bramborovo-mrkvovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.