1/0
Pokud máte doma kousek vepřového masa a nevíte, co s ním, zkuste tuto osvědčenou klasiku – vepřové na kmíně. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem, který najde doma každý. Tato kombinace skvěle chutná a dá se podávat s jakoukoliv přílohou.
Maso nakrájejte na kostky o rozměru cca 3 x 3 cm. Na sádle dozlatova orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené maso, kmín a restujte, dokud se všechna voda, kterou maso pustí, neodpaří.
Maso a výpek zaprašte moukou a orestujte na středně hnědou jíšku. Vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen, přiklopte maso pokličkou a duste zhruba 45–50 minut, dokud maso nezměkne.
Hotové vepřové maso na kmíně podávejte s dušenou rýží, bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.
Líbil se vám recept Vepřové na kmíně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.