1/0
Hermelín je lahodnou ozdobou jednohubek, chlebíčků, ale skvěle chutná i samotný. Výtečně se páruje s víny a jeho chuť dokáže dovést mnoho receptů k dokonalosti. Hermelín lze je mnoha způsoby zapéct a vytvořit tak s minimální námahou lahodné pokrmy. Pokud máte tyto typy sýrů v lásce, poradíme vám recept, který byste rozhodně měli vyzkoušet.
Nachystejte si malý pekáček vyložený pečicím papírem, který lze dát do trouby. Můžete použít i horkovzdušnou fritézu. Tu je ale nutné také vyložit pečicím papírem, aby vám sýr neprotekl skrz mřížku.
Nakrájejte bagetu na kolečka, česnek prolisujte.
Na vrchní část hermelínu lehce nařežte mřížku. Potřete jej prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
Hermelín posypte oreganem a bazalkou. Lehce osolte a opepřete.
Po jeho obvodu umístěte cherry rajčátka.
Kolem cherry rajčátek vyskládejte po obvodu nakrájenou bagetu, kterou vyplníte zbývající prostor.
Umístěte do trouby na 10 až 15 minut (do fritézy asi na 25 minut) nebo déle, dokud není sýr na povrchu zlatavý, a poté servírujte.
Líbil se vám recept Pečený hermelín s rajčaty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.