Pečený hermelín s rajčaty

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 27 Kč
Redakce Kupi.cz
15. srpna
Pečený hermelín s rajčaty servírovaný s bagetkou v bílém pekáčku. Kupi.cz

Hermelín je lahodnou ozdobou jednohubek, chlebíčků, ale skvěle chutná i samotný. Výtečně se páruje s víny a jeho chuť dokáže dovést mnoho receptů k dokonalosti. Hermelín lze je mnoha způsoby zapéct a vytvořit tak s minimální námahou lahodné pokrmy. Pokud máte tyto typy sýrů v lásce, poradíme vám recept, který byste rozhodně měli vyzkoušet.

Recept pečený hermelín s rajčaty vás vyjde na 27 Kč za 1 porci.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 27 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nachystejte si malý pekáček vyložený pečicím papírem, který lze dát do trouby. Můžete použít i horkovzdušnou fritézu. Tu je ale nutné také vyložit pečicím papírem, aby vám sýr neprotekl skrz mřížku.

  • 2

    Nakrájejte bagetu na kolečka, česnek prolisujte.

  • 3

    Na vrchní část hermelínu lehce nařežte mřížku. Potřete jej prolisovaným česnekem a olivovým olejem.

  • 4

    Hermelín posypte oreganem a bazalkou. Lehce osolte a opepřete.

  • 5

    Po jeho obvodu umístěte cherry rajčátka.

  • 6

    Kolem cherry rajčátek vyskládejte po obvodu nakrájenou bagetu, kterou vyplníte zbývající prostor.

  • 7

    Umístěte do trouby na 10 až 15 minut (do fritézy asi na 25 minut) nebo déle, dokud není sýr na povrchu zlatavý, a poté servírujte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Pečený hermelín s rajčaty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.