1/0
Pokud máte bohatou úrodu libečku, můžete si snadno připravit domácí maggi. Toto aromatické koření je ideální pro dochucení polévek a některých omáček – zkuste ho přidat například do rajské omáčky. Připojte se k nám a připravte si ho společně!
Libeček omyjte a odstraňte z něj silnější stonky. Budete potřebovat především listy, menší stonky nevadí.
Libeček rozmixujte nebo nakrájejte na malé kousky. Nasekaný libeček dejte do hrnce, přilejte vodu a vařte asi 20 minut. Během posledních 5 minut varu přidejte majoránku.
Výslednou směs přeceďte přes plátýnko, osolte, přidejte olej a vařte bez pokličky, dokud se neodpaří polovina tekutiny. Ve výsledku budete mít 200 ml aromatického dochucovadla.
Domácí maggi přelejte do vhodné sklenice, zavřete a nechte vychladnout. Maggi skladujte v lednici.
I samotný libeček se výborně hodí na dochucení polévek. Zkuste jej přidat třeba do hovězího vývaru.
Líbil se vám recept Domácí maggi z libečku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.