1/0
Kdo by neznal krówky! A věděli jste, že si je můžete snadno vyrobit i doma? Stačí vám jen čtyři ingredience a forma. Když bonbony hezky zabalíte, může z nich být i skvělý dárek. Tak si pojďte tyto legendární polské karamelky udělat s námi.
Obdélníkovou nebo čtvercovou formu si vyložte pečicím papírem.
Do hrnce vložte všechny ingredience a vařte je za stálého míchání.
Jakmile směs začne vřít a získá karamelovou barvu, odstavte hrnec z plotny a šlehejte, dokud směs nezhoustne.
Kápněte trochu směsi na talíř a pokud do 3 minut ztuhne, má správnou hustotu. Pokud ale směs zůstane tekutá, vraťte ji na chvíli na sporák a za stálého míchání ještě chvíli vařte.
Hotovou směs nalijte do pekáče a nechte vychladnout. Poté dejte na 3 hodiny ztuhnout do lednice.
Ztuhlou směs po 3 hodinách vyklopte, odstraňte pečicí papír a nakrájejte na bonbony.
Líbil se vám recept Domácí krówky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.