1/3
Smažená cuketa v trojobalu společně s vařenými brambory a tatarskou omáčkou je snad už letní klasika ve většině českých domácností. Tento velmi jednoduchý recept chutná dětem i dospělým a zároveň je odpovědí na věčnou otázku, kam s cuketou, pokud se jí na zahradě zrovna urodilo víc, než jste čekali.
Středně velkou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka tlustá asi centimetr. Posolíme a necháme odpočinout. Po několika minutách ubrouskem z cuket odstraníme přebytečnou vodu.
Rané brambory omyjeme a dáme ve slupce do hrnce se studenou vodou, osolíme a vaříme doměkka. Uvařené potom slijeme.
Do 3 misek si připravíme suroviny na trojobal – zvlášť hladkou mouku, rozšlehaná osolená vejce a strouhanku.
Každou cuketu pak obalíme postupně v mouce, v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance.
Na pánvi si ve vyšší vrstvě (cca 1 cm) rozpálíme olej a cukety na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené cukety dáme na ubrousek a odsajeme z nich přebytečný olej.
Smažené cukety podáváme s vařeným bramborem omaštěným kouskem másla, ozdobeným pažitkou a také s tatarskou omáčkou.
Nevíte, co s cuketou? Vyzkoušejte také cuketu v pivním těstíčku nebo cuketové hranolky.
Líbil se vám recept Smažená cuketa s novými brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.