Honzovy buchty s povidly

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
29. července
Honzovy buchty s povidly posypané cukrem na bílém talířku Kupi.cz

Honzovy buchty – klasika české kuchyně, kterou miluje snad každý. S naším receptem zvládnete připravit dokonale měkké, nadýchané a voňavé buchty, které se rozplývají na jazyku. Ať už je servírujete k snídani, jako dezert nebo jen tak k odpolední kávě, Honzovy buchty vždy potěší a připomenou kouzlo domácí kuchyně.

Recept honzovy buchty s povidly vás vyjde na 2 Kč za 1 porci. 24 porcí připravíte za 48 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba 100 ml vlažného mléka. Přidáme lžičku cukru a promícháme. Necháme vzejít kvásek (objeví se bubliny).

  • 2

    Poté prosejeme mouku se solí, přidáme citronovou kůru a zbytek cukru, vaječný žloutek, vychladlé rozpuštěné máslo a kvásek. Postupně přidáváme zbylé mléko a vypracujeme měkké hladké těsto. Poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na asi 1 cm silný plát a nakrájíme ho na čtverečky 5 × 5 cm. Lžící na ně rozdělíme povidla. Pak spojíme protilehlé rohy těsta a poté buchtu uzavřeme.

  • 4

    Do vymazaného pekáče vyskládáme buchty do řad, spojem dolů. Pekáč zakryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C a po vykynutí dáme buchty do trouby. 

  • 5

    Po 10 minutách pečení snížíme teplotu na 180 °C a buchty pečeme ještě 10–15 minut.

  • 6

    Po vychladnutí posypeme buchty moučkovým cukrem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Honzovy buchty s povidly? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.