1/0
Máte chuť na šťavnatou hovězí pečínku? Zkuste si udělat domácí roastbeef! Potřebujete jen kus roštěnce, sůl a pepř. A také se vám k tomuto receptu bude hodit kuchyňský teploměr. Aby byl totiž roastbeef uvnitř krásně šťavnatý a růžový, potřebujete hlídat teplotu. A potom je to brnkačka. Pojďte si roastbeef upéct s námi! Uděláme ho podle receptu Zdeňka Pohlreicha.
Očistěte roštěnec, vrchní blánu nařízněte na kostičky. Potřete hořčicí, olejem a nechte minimálně 24 hodin marinovat.
Troubu předehřejte na 140 °C. Maso osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte. Vložte do trouby a pečte cca 60 minut, aby měl roštěnec ve středu teplotu 45–55 °C. (Doporučujeme kontrolovat teplotu kuchyňským teploměrem).
Asi po hodině maso vyndejte z trouby a maso nechte ještě 10 minut odpočinout. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte.
Líbil se vám recept Roastbeef podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.