Květáková rýže nemá vlastně s rýží jako takovou nic společného, jedná se pouze o rozmixovaný květák. Tento pokrm obsahuje mnoho vlákniny, vitamínů a díky nízkému obsahu kalorií se řadí mezi dietní - paleo jídla. Pokud tedy přemýšlíte o zdravém jídelníčku, hodí se tento pokrm právě pro vás.
Květák umyjte a rozeberte ho na růžičky. Růžičky květáku vložte do robotu a rozmixujte je. Rozmixovaný květák by měl připomínat kuskus.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Orestujte ji dozlatova v pánvi s rozpáleným olejem.
Poté přisypte květák a promíchejte. Osolte a restujte, dokud květák nezměkne – trvá to přibližně 3–5 minut.
Hotovou květákovou rýži dejte do misky, vmíchejte petrželku, dochuťte citronovou šťávou a v případě potřeby dosolte.
Líbil se vám recept Květáková rýže? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.