Pojďte si s námi uvařit populární kuře tikka masala. Jde o kousky marinovaného kuřecího masa v lahodné rajčatovo-smetanové omáčce. Tradičně se k němu podává indický chléb naan, ale jako přílohu můžete zvolit i rýži. Je to jednoduchý recept, který budete milovat.
Připravte si marinádu na maso. Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s jogurtem všechny ingredience na marinádu a naložte do ní maso. Misku zakryjte potravinovou folií a dejte na noc do lednice. Pokud nechcete čekat, nechte kuře marinovat minimálně 2 hodiny.
Jakmile je maso namarinované, udělejte si omáčku. Na lžíci oleje osmažte na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Restujte asi 2 minuty.
Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Můžete přidat i chilli. Nechte vařit asi 15 minut a poté dochuťte.
Z hotové omáčky vyndejte koření – skořici, kardamom, badyán a bobkový list.
Maso z marinády naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 250 °C a pečte asi 10 minut doměkka. Hotové maso přidejte i se šťávou do omáčky a společně chvíli povařte.
Připravte si těsto na naan. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, osolte a přilejte smetanu. Promíchejte a po trochách přilévejte vodu, dokud nevznikne pevné těsto, které nebude lepit. Pokud těsto lepí, přisypte mouku. Pokud se těsto drolí, přilejte vodu. Těsto rozdělte na 5 dílů a každý vyválejte na tenkou placku.
Placky dejte na plech, vyložený pečicím papírem, a trochu je propíchněte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě na nejvyšší stupeň asi 3 minuty, dokud se nenafouknou a nezhnědnou. Placky potřete máslem a posypte sezamem.
Kuřecí tikku ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s chlebem naan.
Líbil se vám recept Kuřecí tikka masala? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.