Kuřecí tikka masala

Čas přípravy: 3 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 116 Kč
Redakce Kupi.cz
13. února
Kuřecí tikka masala podávaná s rýží a chlebem naan servírované na talíři. Ilustrační foto: Brent Hofacker / Shutterstock.com

Pojďte si s námi uvařit populární kuře tikka masala. Jde o kousky marinovaného kuřecího masa v lahodné rajčatovo-smetanové omáčce. Tradičně se k němu podává indický chléb naan, ale jako přílohu můžete zvolit i rýži. Je to jednoduchý recept, který budete milovat.

Recept kuřecí tikka masala vás vyjde na 29 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 116 Kč.

Ingredience

Marináda na maso

Omáčka

Chléb Naan

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 116 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

Marináda na maso

  • 1

    Připravte si marinádu na maso. Kuřecí prsa nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s jogurtem všechny ingredience na marinádu a naložte do ní maso. Misku zakryjte potravinovou folií a dejte na noc do lednice. Pokud nechcete čekat, nechte kuře marinovat minimálně 2 hodiny.

Omáčka

  • 1

    Jakmile je maso namarinované, udělejte si omáčku. Na lžíci oleje osmažte na pánvi nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kurkumu a indické kari. Restujte asi 2 minuty.

  • 2

    Poté přidejte na kostičky nakrájená rajčata, skořici, kardamom, badyán, bobkový list, plechovku krájených rajčat, smetanu a sůl. Můžete přidat i chilli. Nechte vařit asi 15 minut a poté dochuťte.

  • 3

    Z hotové omáčky vyndejte koření – skořici, kardamom, badyán a bobkový list.

  • 4

    Maso z marinády naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 250 °C a pečte asi 10 minut doměkka. Hotové maso přidejte i se šťávou do omáčky a společně chvíli povařte.

Chléb Naan

  • 1

    Připravte si těsto na naan. V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem, osolte a přilejte smetanu. Promíchejte a po trochách přilévejte vodu, dokud nevznikne pevné těsto, které nebude lepit. Pokud těsto lepí, přisypte mouku. Pokud se těsto drolí, přilejte vodu. Těsto rozdělte na 5 dílů a každý vyválejte na tenkou placku.

  • 2

    Placky dejte na plech, vyložený pečicím papírem, a trochu je propíchněte vidličkou. Pečte v předehřáté troubě na nejvyšší stupeň asi 3 minuty, dokud se nenafouknou a nezhnědnou. Placky potřete máslem a posypte sezamem.

  • 3

    Kuřecí tikku ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s chlebem naan.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kuřecí tikka masala? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.