Indiánci podle Josefa Maršálka

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Střední
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
26. února
indiánci servírovaní na bílém kulatém talíři Ilustrační foto: Jaromir Klein / Shutterstock.com

Indiánci patří ke stálicím našich cukráren. Oblíbený retro dezert z nadýchaného sněhu a čokoládové polevy vznikl ve Vídni, kde se záhy stal hitem. Abyste pro něj nemuseli jen do cukrárny, máme pro vás skvělý recept na indiánky od Josefa Maršálka. Díky Josefovým radám se vám určitě povedou. Tak jdeme na to!

Recept indiánci podle Josefa Maršálka vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Buflery - těsto na piškoty

Malinový sníh

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

Buflery - těsto na piškoty

  • 1

    Připravte si těsto na piškoty. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků, vody, soli a cukru vyšlehejte pevný sníh.

  • 2

    Lehce vmíchejte žloutky a na závěr hladkou mouku. Rychle zamíchejte. Hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou.

  • 3

    Plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na ně piškoty o průměru asi 5 cm. Pomalu pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova. Piškoty nechte vychladnout.

Malinový sníh

  • 1

    Připravte si sníh. Dvě třetiny cukru smíchejte s vodou a přiveďte k varu. Vařte až na teplotu 117 °C. 

  • 2

    Pyré s bílky a kyselinou citronovou vyšlehejte na pevný sníh a postupně do něj přisypávejte zbylý cukr. Do ušlehaného bílkového sněhu poté za stálého míchání přilévejte pramínkem uvařený cukr a vyšlehejte na tuhý sníh.

  • 3

    Ušlehaný sníh dejte ještě vlažný do cukrářského zdobícího sáčku s hladkou trubičkou. Sníh nanášejte na piškoty asi to výšky 10 cm. Indiánky nechte v pokojové teplotě zaschnout.

Poleva

  • 1

    Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (lze nahradit kokosovým olejem), přidejte čokoládu a zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. 

  • 2

    Čokoládovou polevu nalijte do vyšší nádoby a namáčejte do ní jednotlivé indiánky. Čokoládu nechte zatuhnout.

Zajímavé tipy
  • Experimentovat můžete s příchutí sněhu, s polevou i s dekorací.
  • Do sněhu můžete použít jakékoliv pyré. Důležité je, aby poměr bílků a pyré byl vždy 1:1.
  • Čokoládu na polevu nařeďte kakaovým máslem. Při zahřívání je důležité, aby teplota čokolády nepřesáhla 37–40 °C, může se vám spálit. Indiánky namáčejte do čokolády, která má 35 °C.
  • Cukrový rozvar musí být hotový ve stejné chvíli jako ušlehaný sníh. Rozvar do sněhu přilévejte pomalu, po stěně mísy. Při rychlejším přilévání vám může sníh zřídnout.
  • Vyzkoušejte také další recepty na tradiční dezerty, třeba koňakovou špičku do skleničky nebo rakvičky se šlehačkou.

Líbil se vám recept Indiánci podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.