Indiánci patří ke stálicím našich cukráren. Oblíbený retro dezert z nadýchaného sněhu a čokoládové polevy vznikl ve Vídni, kde se záhy stal hitem. Abyste pro něj nemuseli jen do cukrárny, máme pro vás skvělý recept na indiánky od Josefa Maršálka. Díky Josefovým radám se vám určitě povedou. Tak jdeme na to!
Připravte si těsto na piškoty. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků, vody, soli a cukru vyšlehejte pevný sníh.
Lehce vmíchejte žloutky a na závěr hladkou mouku. Rychle zamíchejte. Hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou.
Plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na ně piškoty o průměru asi 5 cm. Pomalu pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova. Piškoty nechte vychladnout.
Připravte si sníh. Dvě třetiny cukru smíchejte s vodou a přiveďte k varu. Vařte až na teplotu 117 °C.
Pyré s bílky a kyselinou citronovou vyšlehejte na pevný sníh a postupně do něj přisypávejte zbylý cukr. Do ušlehaného bílkového sněhu poté za stálého míchání přilévejte pramínkem uvařený cukr a vyšlehejte na tuhý sníh.
Ušlehaný sníh dejte ještě vlažný do cukrářského zdobícího sáčku s hladkou trubičkou. Sníh nanášejte na piškoty asi to výšky 10 cm. Indiánky nechte v pokojové teplotě zaschnout.
Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo (lze nahradit kokosovým olejem), přidejte čokoládu a zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Čokoládovou polevu nalijte do vyšší nádoby a namáčejte do ní jednotlivé indiánky. Čokoládu nechte zatuhnout.
Líbil se vám recept Indiánci podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.