1/0
Máme pro vás skvělý tip na zdravou snídani. Pokud už vám přestalo chutnat müsli, udělejte si doma jeho vylepšenou verzi – křupavou zapečenou granolu. Můžete do ní dát cokoliv, oříšky, ovoce nebo různá semínka. Granolu si doma zvládne připravit úplně každý. Doporučujeme ji jíst s jogurtem a klidně i s čerstvým ovocem. Tak pojďme na to!
Předehřejte si troubu na 160 °C.
Připravte si oříšky. Mandle a vlašské ořechy nahrubo nasekejte.
Ve velké míse smíchejte ovesné vločky, nasekané oříšky, slunečnicová a dýňová semínka a kokosové plátky/chipsy.
Směs zalijte medem a důkladně ručně promíchejte, aby byl každý kousek obalený medem.
Plech vyložte pečicím papírem a nasypte na něj připravenou směs. Dejte péct do vyhřáté trouby na 10 minut. Během pečení směs promíchejte.
Po uplynutí 10 minut přidejte ke směsi na plech sušené ovoce a pečte dalších 10 minut. Směs během pečení hlídejte, snadno se spálí. Výsledná granola by měla být křupavá a zlatavá.
Granolu nechte na plechu vychladnout a po vychladnutí ji přesypte do uzavíratelné nádoby.
Zkuste upéct také müsli tyčinky nebo celozrnné sušenky s čokoládou.
Líbil se vám recept Domácí granola? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.