1/0
Králičí maso dnes do jídelníčku příliš často nezařazujeme. Přitom patří k nejdietnějším masům. Proto se snadno vysuší a je na to potřeba při přípravě myslet. Vybrali jsme tak recept, kde riziko vysušení výrazně eliminujeme. Připravíme si králíka na smetaně! Pojďte si ho udělat s námi podle receptu Zdeňka Pohlreicha.
V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dozlatova králičí maso. Jakmile je opečené ze všech stran, vyndejte ho a do hrnce nasypte nakrájenou zeleninu a cibuli. Restujte, dokud zelenina neztmavne. Osolte, opepřete, oslaďte a vmíchejte hořčici. Promíchejte.
Vraťte do hrnce zpět králičí maso a přidejte všechno koření. Zalijte vývarem a vařte na středním plamenu asi 40 minut doměkka.
Po 40 minutách králíka a koření z hrnce vyjměte. Základ v hrnci rozmixujte a propasírujte.
Omáčku zjemněte smetanou, máslem a dochuťte citronovou šťávou, solí a cukrem a promíchejte.
Líbil se vám recept Králík na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.