1/3
Objevte novou verzi klasického italského dezertu – vyzkoušejte malinové tiramisu. Tato svěží variace kombinuje tradiční ingredience se šťavnatými malinami a vytváří dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a kyselostí. Malinové tiramisu je ideální volbou pro milovníky tradičního tiramisu, kteří touží vyzkoušet něco nového. Ať už ho připravujete pro rodinnou oslavu nebo romantickou večeři, tímto dezertem zaručeně okouzlíte.
Uvaříme si silné espresso a nalijeme jej do větší misky.
Připravíme si vodní lázeň, ve které vyšleháme v misce žloutky s cukrem. Směs by měla zesvětlat a zhoustnout. Misku poté zchladíme, aby se žloutky nepřehřívaly.
Žloutky s cukrem pomalu přidáváme do mascarpone. Pořádně vyšleháme.
Vyšleháme šlehačku a přimícháme ji k mascarpone a žloutkovému krému. Výsledný krém by měl být lehký a nadýchaný.
Připravíme si hranatou misku nebo pekáček. Piškoty, pouze z jedné strany, namáčíme do espressa a skládáme je vedle sebe do pekáče.
Jakmile spotřebujeme polovinu piškotů, přelijeme je polovinou připraveného krému. Na krém vyskládáme maliny a druhou vrstvu namočených piškotů a přelijeme zbylým krémem.
Tiramisu posypeme kakaem přes sítko a necháme v lednici vychladit alespoň 3 hodiny.
Líbil se vám recept Malinové tiramisu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.