1/1
Hledáte dokonalý dezert, který je snadný na přípravu, ale chutnat bude jako z cukrárny? Náš recept na božský kakaový cheesecake vás nezklame. S křupavým mandlovým korpusem a hedvábně jemnou kakaovou náplní je tento dezert skutečnou pastvou pro oči i chuťové pohárky. Jednoduchá příprava, luxusní výsledek – dopřejte si kousek čokoládového nebe na svém talíři.
Pomocí válečku rozdrťte sušenky. V míse je smíchejte spolu s mandlemi a kakaem. Přidejte změklé máslo a vypracujte ručně dohladka.
Formu vymažte máslem a vysypejte moukou a naneste do ní těsto. Těsto důkladně pomocí lžíce přitiskněte ke dnu formy. Korpus vložte do předehřáté trouby na 150 °C a pečte cca 10 minut.
V míse vymíchejte metličkou ricottu se sýrem, cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a vejci do hladkého krému.
Náplní potřete upečený korpus a uhlaďte dohladka. Formu vložte do trouby a pečte na 150 °C cca 60 minut.
Upečený cheesecake nechte vychladnout a ozdobte ovocem podle vlastního výběru. Můžete také použít lístky máty.
Líbil se vám recept Kakaový cheesecake? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.