Karamelový větrník na plech

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 192 Kč
Redakce Kupi.cz
18. června
Karamelový větrník na pečicím plechu Kupi.cz

Vyzkoušejte tento recept na větrník v netradičním podání – na plechu. Představte si nadýchané těsto, lahodný krém, jemnou šlehačku a to vše završené božskou karamelovou polevou. Tento dezert je dokonalou volbou pro každou příležitost – ať už chcete potěšit rodinu, ohromit návštěvu nebo si jen dopřát sladké potěšení.

Recept karamelový větrník na plech vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 192 Kč.

Ingredience

Těsto

Karamelový krém

Šlehačka

Poleva

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 192 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě rozpustíme tuk a poté ztlumíme plamen a přisypeme mouku. Vše zamícháme do hladkého těsta a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na 2 plechy a pečeme 45 minut v troubě na 180 °C.

Karamelový krém

  • 1

    Pudink uvaříme v mléce a počkáme až zchladne. Máslo vyšleháme s cukrem a vmícháme do něj pudink. Krémem poté potřeme upečený spodní plát těsta.

Šlehačka

  • 1

    Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Vyšlehanou šlehačkou poté potřeme plát s karamelovým krémem a přiklopíme druhým plátem upečeného těsta.

Poleva

  • 1

    Cukr rozpustíme v hrnci a necháme ho zkaramelizovat. Přilejeme ohřátou smetanu a vše mícháme, dokud nevznikne poleva. Polevou polejeme větrník na plechu a necháme vychladit.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na punčové řezy nebo kremeš.

Líbil se vám recept Karamelový větrník na plech? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.