1/1
Vyzkoušejte tento recept na větrník v netradičním podání – na plechu. Představte si nadýchané těsto, lahodný krém, jemnou šlehačku a to vše završené božskou karamelovou polevou. Tento dezert je dokonalou volbou pro každou příležitost – ať už chcete potěšit rodinu, ohromit návštěvu nebo si jen dopřát sladké potěšení.
Ve vroucí osolené vodě rozpustíme tuk a poté ztlumíme plamen a přisypeme mouku. Vše zamícháme do hladkého těsta a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na 2 plechy a pečeme 45 minut v troubě na 180 °C.
Pudink uvaříme v mléce a počkáme až zchladne. Máslo vyšleháme s cukrem a vmícháme do něj pudink. Krémem poté potřeme upečený spodní plát těsta.
Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Vyšlehanou šlehačkou poté potřeme plát s karamelovým krémem a přiklopíme druhým plátem upečeného těsta.
Cukr rozpustíme v hrnci a necháme ho zkaramelizovat. Přilejeme ohřátou smetanu a vše mícháme, dokud nevznikne poleva. Polevou polejeme větrník na plechu a necháme vychladit.
Vyzkoušejte také recept na punčové řezy nebo kremeš.
Líbil se vám recept Karamelový větrník na plech? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.