1/0
Pokud máte chuť na něco sladkého, ale chcete se vyhnout výčitkám svědomí, tento kakaový mléčný řez s malinami je tou správnou volbou. Neobsahuje žádné tučné suroviny ani mouku. Křehký kakaový korpus v kombinaci s lehoučkým tvarohovým krémem a šťavnatými malinami vás svou chutí nadchne.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků (bílky dáme zatím stranou). Žloutky přemístíme do mísy, přidáme 1 lžičku stévie a metličkou vyšleháme pěnu. Poté do pěny přimícháme kakao.
V jiné míse si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu pomocí kuchyňské stěrky opatrně a po částech zapracujeme kakaovo-žloutkovou směs.
Poté si připravíme plech nebo pekáč o rozměrech 20 x 30 cm a vyložíme ho pečicím papírem. Pak do něj nalijeme připravené těsto, přemístíme jej do předehřáté trouby a pečeme 15–18 minut při 170–180 °C.
Než se těsto na korpus upeče, připravíme si krém. V misce vyšleháme tvaroh s 1 lžičkou stévie a směs dáme vychladit do lednice.
Upečený korpus necháme alespoň 20 minut vychladnout. Poté ho podélně rozřízneme, na spodní polovinu rozetřeme vychlazený krém, na něj poklademe kousky jahod, přikryjeme druhou polovinou korpusu a dáme chladit do lednice (minimálně na 1 hodinu).
Vychlazený dezert nakrájíme na 12 stejných kousků a můžeme podávat.
Líbil se vám recept Kakaový mléčný řez s jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.