1/0
Ať už je servírujete jako sladkou snídani nebo odpolední svačinku, tyto kynuté koláče budou chutnat jako od babičky z Moravy. Tento tradiční recept kombinuje nadýchané kynuté těsto s mákem a drobenkou. Použít ale můžete také tvaroh nebo různé sezónní ovoce.
Nejprve smícháme mouku s cukrem, solí a droždím. Přidáme mléko a žloutky. Směs pořádně promícháme (v robotu zhruba 5 minut). Pak přidáme olej.
Těsto necháme hodinu kynout.
Po vykynutí vytvoříme z těsta více menších koláčků a nebo 2 větší koláče.
Na koláče dáme mák a drobenku. Rozehřejeme troubu na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Moravské kynuté koláče? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.