Churros podle Josefa Maršálka

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 144 Kč
Redakce Kupi.cz
18. června
Churros na kousku papíru s miskou čokoládové omáčky Ilustrační foto: nelea33 / Shutterstock.com

Máte chuť na populární španělskou smaženou sladkost? Přisvojují si ji i Mexičané, ale do Mexika ji přivezli právě Španělé. Řeč je o slavných churros, kouscích smaženého odpalovaného těsta, které se obalují v cukru a podávají se s různými sladkými omáčkami. My si je připravíme podle receptu Josefa Maršálka, protože ten k nim dělá vynikající čokoládovou omáčku. Tak pojďme na to!

Recept churros podle Josefa Maršálka vás vyjde na 36 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 144 Kč.

Ingredience

Odpalované těsto

Na obalení

Čokoládová omáčka

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 144 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Odpalované těsto

  • 1

    Svařte vodu s mlékem, solí a olejem. Jakmile začne tekutina vřít, přisypávejte po částech mouku a hněťte vařečkou, až vznikne pevná hmota. Poté směs odstavte a nechte trochu zchladnout.

  • 2

    Do vlažné hmoty postupně zašlehejte vejce. Až jedno vejce pořádně vmícháte do těsta, přidejte další. Vejce musí být v těstě pořádně zapracovaná. Takto připraveným odpalovaným těstem naplňte cukrářský sáček.

  • 3

    Do kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje a nechte rozpálit, churros musí v oleji plavat. Do horkého oleje stříkejte asi 5centimetrové kousky těsta, na oddělování doporučujeme použít nůžky. Smažíme dozlatova ze všech stran.

Na obalení

  • 1

    Horké osmažené churros nechte okapat na tácku s papírovým ubrouskem a hned po okapání je obalte v cukru, smíchaném se skořicí. Podávejte s čokoládovou omáčkou.

Čokoládová omáčka

  • 1

    Do hrnce nalejte mléko a přidejte máslo, kukuřičný škrob, cukr a kávu. Rozmíchejte a vařte za stálého míchání nejméně 2 minuty. Poté odstavte z plotny a přisypte hořkou čokoládu. Rozmíchejte. Omáčka bude mít konzistenci pudinku.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také věnečky z odpalovaného těsta nebo karamelový větrník na plech.

Líbil se vám recept Churros podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.