1/0
Máte chuť na populární španělskou smaženou sladkost? Přisvojují si ji i Mexičané, ale do Mexika ji přivezli právě Španělé. Řeč je o slavných churros, kouscích smaženého odpalovaného těsta, které se obalují v cukru a podávají se s různými sladkými omáčkami. My si je připravíme podle receptu Josefa Maršálka, protože ten k nim dělá vynikající čokoládovou omáčku. Tak pojďme na to!
Svařte vodu s mlékem, solí a olejem. Jakmile začne tekutina vřít, přisypávejte po částech mouku a hněťte vařečkou, až vznikne pevná hmota. Poté směs odstavte a nechte trochu zchladnout.
Do vlažné hmoty postupně zašlehejte vejce. Až jedno vejce pořádně vmícháte do těsta, přidejte další. Vejce musí být v těstě pořádně zapracovaná. Takto připraveným odpalovaným těstem naplňte cukrářský sáček.
Do kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje a nechte rozpálit, churros musí v oleji plavat. Do horkého oleje stříkejte asi 5centimetrové kousky těsta, na oddělování doporučujeme použít nůžky. Smažíme dozlatova ze všech stran.
Horké osmažené churros nechte okapat na tácku s papírovým ubrouskem a hned po okapání je obalte v cukru, smíchaném se skořicí. Podávejte s čokoládovou omáčkou.
Do hrnce nalejte mléko a přidejte máslo, kukuřičný škrob, cukr a kávu. Rozmíchejte a vařte za stálého míchání nejméně 2 minuty. Poté odstavte z plotny a přisypte hořkou čokoládu. Rozmíchejte. Omáčka bude mít konzistenci pudinku.
Vyzkoušejte také věnečky z odpalovaného těsta nebo karamelový větrník na plech.
Líbil se vám recept Churros podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.