1/0
Fusilli della Basilicata podle Emanuela Ridiho jsou oblíbenou rychlovkou k obědu nebo k večeři. Připravíme si je podle známého italského kuchaře, který do nich přidává klobásu a houby. Jeho fusilli z Basilicaty si zamilujete. Tak pojďme na to!
Slaninu nakrájejte na nudličky, houby nakrájejte na čtvrtky a ve velké pánvi orestujte slaninu na olivovém oleji společně s houbami. Klobásu (nejlépe paprikovou) rozmělněte a přidejte do pánve s celým stroužkem česneku. Česnek po chvíli vyndejte.
Vše v pánvi osolte a podlijte 100 ml červeného vína. Přidejte nahrubo nasekanou petrželku a kůru z citronu.
Těstoviny uvařte ve vroucí vodě podle návodu a přihoďte je ke směsi do pánve. Společně restujte asi 1 minutu, než se propojí chutě. Přilejte trochu vody z těstovin, zakápněte olivovým olejem a přidejte nastrouhaný sýr pecorino.
Těstoviny servírujte posypané strouhaným sýrem.
Vyzkoušejte si také připravit rychlý těstovinový salát nebo s modrým sýrem a ořechy.
Líbil se vám recept Fusilli della Basilicata podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.