Tarte Tatin

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
7. března
tarte tatin zdobený čerstvou mátou, servírovaný na bílém kulatém talíři Ilustrační foto: margouillat photo / Shutterstock.com

Připravte si s námi rychlý jablečný koláč s karamelem, který patří k nejoblíbenějším francouzským dezertům a nese slavný název Tarte Tatin. Jedná se o obrácený koláč, který údajně vznikl úplně náhodou. Typická jsou pro něj zkaramelizovaná jablka v křupavé krustě z listového těsta. Příprava je velmi jednoduchá, takže se do ní mohou směle pustit i méně zdatní kuchtíci.

Ingredience

Recept

  • 1

    Listové těsto ořežte podle kruhové formy.

  • 2

    Připravte si karamel. V pánvi nechte rozpustit trochu cukru. Až cukr zhnědne, přidejte lžíci másla.

  • 3

    Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky.

  • 4

    Karamel nalijte do kruhové formy a naskládejte na něj nakrájená jablka. Navrch jablek položte listové těsto a zamáčkněte ho do formy, aby jablka nevytekla.

  • 5

    Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Tarte Tatin? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.