1/0
Máte rádi čerstvé sýry? My si nedokážeme představit snídani bez krémové Lučiny. Na čerstvém pečivu chutná báječně. A víte, co je na tom nejlepší? Že si Lučinu můžete vyrobit i doma! Zabere vám to 10 minut. Nepatrně delší dobu bude trvat finální fáze, během níž vám musí ze směsi vykapat všechna syrovátka. Tak pojďme na to, ať si můžete dát domácí Lučinu třeba zítra na snídani!
Jogurt a zakysanou smetanu dejte do mísy a prošlehejte dohladka. Ochuťte solí.
Připravte si dostatečně velký cedník a vyložte ho čistou utěrkou nebo plátýnkem. Směs z jogurtu a zakysané smetany nalijte do připraveného cedníku a položte ho na hrnec. Směs v cedníku zakryjte volnými konci utěrky a na vrch směsi dejte talířek, který hmotu zatíží.
Hrnec s cedníkem dejte do lednice a směs nechte minimálně 8 hodin vykapat, ideální je však 24 hodin.
Hotovou „Lučinu“ vyklepněte do misky, která se bude dát zakrýt. Sýr vám vydrží v lednici několik dní.
Líbil se vám recept Domácí Lučina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.