Šašlik je špíz z marinovaného masa, který je v různých úpravách typický pro východní Evropu. Setkáte se s ním na Ukrajině, v Arménii a v kavkazské oblasti. Tradičně se zde připravuje na grilu a je považovaný za slavnostní jídlo. Pojďte si ho udělat s námi! S přípravou šašliku začněte už den předem, protože marinované maso se musí nechat přes noc odležet v lednici.
Krkovici nakrájejte na libovolně velké kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka.
V míse smíchejte maso s cibulí, pepřem a bobkovým listem. Lehce osolte, přidejte majonézu (případně tatarku), promíchejte a dejte na noc odležet do lednice.
Další den maso s cibulí střídavě napichujte na špízové jehly a na grilu ugrilujte dozlatova.
Líbil se vám recept Šašlik? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.