Šašlik

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 105 Kč
Redakce Kupi.cz
27. února
Maso na špejli prokládané zeleninou položené na pokrčeném papíru, zdobené tymiánem Ilustrační foto: Piotr Krzeslak / Shutterstock.com

Šašlik je špíz z marinovaného masa, který je v různých úpravách typický pro východní Evropu. Setkáte se s ním na Ukrajině, v Arménii a v kavkazské oblasti. Tradičně se zde připravuje na grilu a je považovaný za slavnostní jídlo. Pojďte si ho udělat s námi! S přípravou šašliku začněte už den předem, protože marinované maso se musí nechat přes noc odležet v lednici.

Recept šašlik vás vyjde na 21 Kč za 1 porci. 5 porcí připravíte za 105 Kč.

Ingredience

Maso

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 105 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

Maso

  • 1

    Krkovici nakrájejte na libovolně velké kousky.

  • 2

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na silnější kolečka.

  • 3

    V míse smíchejte maso s cibulí, pepřem a bobkovým listem. Lehce osolte, přidejte majonézu (případně tatarku), promíchejte a dejte na noc odležet do lednice.

  • 4

    Další den maso s cibulí střídavě napichujte na špízové jehly a na grilu ugrilujte dozlatova.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Šašlik? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.