1/0
Bramboráky plněné zelím a uzeným masem představují dokonalé spojení tradičních českých chutí. Čerstvě nastrouhané brambory, provoněné česnekem a majoránkou, ukrývají šťavnatou náplň z kyselého zelí a uzeného masa. Ať už je připravíte jako hlavní chod nebo vydatnou svačinu, určitě si získají místo mezi vašimi oblíbenými recepty.
Brambory nastrouháme najemno a přidáme vejce, vylisovaný česnek, sůl, majoránku a mouku. Směs pořádně promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Bramboráky smažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zelí a lehce ho podlijeme vodou. Zelí osladíme a dochutíme kmínem. Vše promícháme a dusíme, dokud zelí nezkřehne.
Směs zalijeme moukou rozmíchanou v troše vody na zahuštění. Na oleji opečeme na kostky nakrájené uzené maso a přidáme ho k zelí.
Bramboráky podáváme přeložené napůl, naplněné směsí zelí a uzeného masa.
Vyzkoušejte také recept na bramboráky s kuřecí směsí nebo bezmasou variantu cuketových bramboráků.
Líbil se vám recept Bramboráky se zelím a uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.