Bramboráky se zelím a uzeným masem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
14. listopadu
Bramborák se zelím a uzeným masem servírovaný na bílém talíři s rukolou Ilustrační foto: Dmitrij Lisnak / Shutterstock.com

Bramboráky plněné zelím a uzeným masem představují dokonalé spojení tradičních českých chutí. Čerstvě nastrouhané brambory, provoněné česnekem a majoránkou, ukrývají šťavnatou náplň z kyselého zelí a uzeného masa. Ať už je připravíte jako hlavní chod nebo vydatnou svačinu, určitě si získají místo mezi vašimi oblíbenými recepty.

Recept bramboráky se zelím a uzeným masem vás vyjde na 24 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 96 Kč.

Ingredience

Bramboráky

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Bramboráky

  • 1

    Brambory nastrouháme najemno a přidáme vejce, vylisovaný česnek, sůl, majoránku a mouku. Směs pořádně promícháme a podle potřeby přidáme mouku. Bramboráky smažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Směs

  • 1

    Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zelí a lehce ho podlijeme vodou. Zelí osladíme a dochutíme kmínem. Vše promícháme a dusíme, dokud zelí nezkřehne.

  • 2

    Směs zalijeme moukou rozmíchanou v troše vody na zahuštění. Na oleji opečeme na kostky nakrájené uzené maso a přidáme ho k zelí.

  • 3

    Bramboráky podáváme přeložené napůl, naplněné směsí zelí a uzeného masa.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na bramboráky s kuřecí směsí nebo bezmasou variantu cuketových bramboráků.

Líbil se vám recept Bramboráky se zelím a uzeným masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.