Mramorová bábovka podle food bloggerky Míši Landové

Čas přípravy: 1 hod 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 36 Kč
Redakce Kupi.cz
30. května
3 kousky mramorové bábovky podle food bloggerky Míši Landové, servírované na bílém talíři a v pozadí zbytek bábovky Ilustrační foto: Jiri Hera / Shutterstock.com

Kdo by neměl rád bábovku? Je to náš oblíbený moučník, který si rádi dáváme ke kávě. Existuje spousta receptů na bábovku a my jsme vybrali zlatou českou klasiku – mramorovou bábovku jako od babičky. Nebude ji ale péct babička, upečeme si ji podle receptu známé food bloggerky Míši Landové. Tak pojďme na to!

Recept mramorová bábovka podle food bloggerky Míši Landové vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 36 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nejprve si připravte formu na bábovku. Vymažte ji a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 175 °C.
    Mouku smíchejte s práškem do pečiva.

  • 2

    Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny a po částech zašlehávejte olej. Postupně přisypávejte mouku a přilévejte mléko. Vždy pečlivě prošlehejte. Poté přidejte rum a citronovou kůru. Na závěr po částech vmíchejte sníh z bílků.

  • 3

    Část těsta si dejte stranou a smíchejte ho s kakaem. Do formy nalejte polovinu světlého těsta a na ni polovinu kakaového těsta. Na kakaové těsto nalijte opět trochu světlého těsta, na něj zase kakaové a na závěr dolijte zbytek světlého těsta.

  • 4

    Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut, poté ztlumte teplotu na 155 °C a dopékejte dalších 20–30 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda je bábovka propečená.

  • 5

    Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout ve formě a pak ji vyklopte. Před servírováním pocukrujte.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte recepty i na další bábovky, třeba na tvarohovou nebo citronovou.

Líbil se vám recept Mramorová bábovka podle food bloggerky Míši Landové? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.