Maďarský tokáň

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
3. března
Maďarský tokáň servírovaný v kulaté pánvi s těstovinami na dřevěném stole. Ilustrační foto: Bernd Juergens / Shutterstock.com

Připravte si s námi maďarský tokáň, který ač se svou přípravou hodně podobá guláši, najdeme zde pár odlišností. Své kořeny má až ve středověku, jedná se tedy bezesporu o nejstarší z pokrmů maďarské kuchyně. Příprava je malinko náročnější, ale s trochou snahy ji zvládne každý.

Ingredience

Recept

  • 1

    Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji.

  • 2

    K cibulce přidejte hovězí maso nakrájené na nudličky a orestujte. Opékejte, dokud maso nezmění barvu. Poté přidejte rajský protlak, bílé víno a prolisované stroužky česneku. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou asi 2 hodiny.

  • 3

    Podávejte s rýží nebo s těstovinami.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Maďarský tokáň? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.