Jablečný štrúdl podle Josefa Maršálka

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 72 Kč
Redakce Kupi.cz
7. března
Dva kousky pocukrovaného jablečného štrúdlu na tácu z černé břidlice. Ilustrační foto: AS Foodstudio / Shutterstock.com

Jablečný štrúdl podle Josefa Maršálka je zkrátka vynikající, o tom snad nemůže nikdo pochybovat. Pokud se vám nechce dělat těsto na štrúdl, můžete použít i to listové. Ale za nás doporučujeme udělat si těsto doma. A nezapomeňte ho vytáhnout tak, aby bylo průhledné jako papír.

Recept jablečný štrúdl podle Josefa Maršálka vás vyjde na 9 Kč za 1 porci. 8 porcí připravíte za 72 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 72 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    V míse smíchejte mouku, sůl a na kostičky nakrájené máslo. Vypracujte drobenku. Potom přilijte 150 ml vlažné vody a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Těsto dejte do mikrotenového sáčku a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.

  • 2

    Mezitím si připravte jablka na náplň. Rozkrojte je napůl a zbavte jádřinců. Půlky jablek nakrájejte na tenké plátky a přidejte k nim brusinky, kůru z 1 citronu a na drobné kousky nakrájené ořechy. Vše pořádně promíchejte.

  • 3

    Odpočinuté těsto vyválejte na tenký plát a rukama placku těsta vytáhněte tak, aby byla průsvitná. Pokropte ji částí rozpuštěného másla a naskládejte na těsto jablečnou náplň. Náplň pokapejte trochou rozpuštěného másla.

  • 4

    Okraje závinu přeložte, aby ze štrúdlu nevypadla náplň. Přeložte přes náplň i delší okraj těsta a rolujte k opačné straně. Dejte na plech, vyložený pečicím papírem, potřete zbytkem rozpuštěného másla a posypte cukrem.

  • 5

    Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 – 30 minut.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Jablečný štrúdl podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.