Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha je rychlý a jednoduchý recept, kterého se nemusíte vůbec bát. Nejde na něm nic pokazit. Paprikáš patří mezi oblíbené české omáčky. Považujeme ji za jedno z tradičních jídel naší kuchyně, i když nejde o původní český recept. Vyniká lahodnou krémovou omáčkou s jemnou chutí papriky.
Kuřecí prsa s kůží osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej, opečte na něm kuřecí prsa z obou stran dozlatova a vyndejte je z pánve.
Do výpeku přidejte najemno nakrájenou cibulku a orestujte dozlatova. Zaprašte sladkou paprikou a zalijte mlékem a vývarem. Přidejte opečená kuřecí prsa a duste doměkka.
Jakmile je maso měkké, vyndejte ho a zahustěte omáčku jíškou. Povařte 30 minut.
Omáčku dochuťte solí a pepřem, přidejte smetanu, kousek másla a vše vyšlehejte.
Kuře na paprice servírujte s knedlíkem, rýží nebo noky.
Líbil se vám recept Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.