Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
4. března
Kuřecí kousky na paprice s lžící Ilustrační foto: Maria Tebriaeva / Shutterstock.com

Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha je rychlý a jednoduchý recept, kterého se nemusíte vůbec bát. Nejde na něm nic pokazit. Paprikáš patří mezi oblíbené české omáčky. Považujeme ji za jedno z tradičních jídel naší kuchyně, i když nejde o původní český recept. Vyniká lahodnou krémovou omáčkou s jemnou chutí papriky.

Recept kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 48 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

  • 1

    Kuřecí prsa s kůží osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej, opečte na něm kuřecí prsa z obou stran dozlatova a vyndejte je z pánve.

  • 2

    Do výpeku přidejte najemno nakrájenou cibulku a orestujte dozlatova. Zaprašte sladkou paprikou a zalijte mlékem a vývarem. Přidejte opečená kuřecí prsa a duste doměkka.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyndejte ho a zahustěte omáčku jíškou. Povařte 30 minut.

  • 4

    Omáčku dochuťte solí a pepřem, přidejte smetanu, kousek másla a vše vyšlehejte.

  • 5

    Kuře na paprice servírujte s knedlíkem, rýží nebo noky.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.