1/0
Kdo by neměl chuť na pravou italskou pizzu? Italové ji proslavili po celém světě. Základem je vláčné těsto, které se musí uležet v lednici, a kvalitní suroviny. Někdy pro dokonalou chuť stačí jen 3 a to jsou v případě slavné neapolské pizzy – mozzarella, rajčata a bazalka.
Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a smíchejte s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vypracujte nelepivé těsto, zabalte do folie a nechte alespoň 12 hodin odpočinout v lednici.
Loupaná rajčata rozmixujte v míse, osolte, přidejte kapku olivového oleje a cukr.
Plech vymažte olivovým olejem a odleželé těsto prsty roztáhněte po celém plechu. Těsto potřete rajčatovou směsí, ozdobte plátky mozzarelly a lístky bazalky.
Vše zakápněte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na nejvyšší teplotu, dokud se okraje nezbarví dozlatova.
Vyzkoušejte také recept na cuketovou pizzu.
Líbil se vám recept Pizza Margherita podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.