Pizza Margherita podle Emanuela Ridiho

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
12. června
rozkrájená pizza Margherita servírovaná na dřevěném kulatém prkénku Ilustrační foto: Nadezhda Nesterova / Shutterstock.com

Kdo by neměl chuť na pravou italskou pizzu? Italové ji proslavili po celém světě. Základem je vláčné těsto, které se musí uležet v lednici, a kvalitní suroviny. Někdy pro dokonalou chuť stačí jen 3 a to jsou v případě slavné neapolské pizzy – mozzarella, rajčata a bazalka.

Recept pizza Margherita podle Emanuela Ridiho vás vyjde na 16 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 96 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a smíchejte s hladkou moukou, olivovým olejem a špetkou soli. Vypracujte nelepivé těsto, zabalte do folie a nechte alespoň 12 hodin odpočinout v lednici.

  • 2

    Loupaná rajčata rozmixujte v míse, osolte, přidejte kapku olivového oleje a cukr.

  • 3

    Plech vymažte olivovým olejem a odleželé těsto prsty roztáhněte po celém plechu. Těsto potřete rajčatovou směsí, ozdobte plátky mozzarelly a lístky bazalky.

  • 4

    Vše zakápněte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na nejvyšší teplotu, dokud se okraje nezbarví dozlatova.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na cuketovou pizzu.

Líbil se vám recept Pizza Margherita podle Emanuela Ridiho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.