Lotrinský koláč podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 114 Kč
Redakce Kupi.cz
25. února
Lotrinský koláč na dřevěném stole, ozdobený petrželkou, kolem pórek a cherry rajčátka. Ilustrační foto: Lesya Dolyuk / Shutterstock.com

Quiche, slaný koláč, patří mezi národní francouzské jídlo. Tvoří ho křehké máslové těsto, na které můžete dát jakoukoliv náplň. My si dnes připravíme francouzskou ikonu – lotrinský koláč. Stačí vám na něj jen pár surovin a na jeho přípravě není nic složitého. Upečeme si ho podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Jen doporučujeme těsto při pečení zatížit, ať nemá vypouklý tvar. Tak pojďme na to!

Recept lotrinský koláč podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 57 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 114 Kč.

Ingredience

Těsto

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 114 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail podpora@kupi.cz.

Recept

Těsto

  • 1

    Připravte si těsto. Smíchejte mouku s máslem, solí a vypracujte těsto. Vyválejte a pomocí válečku přeneste do koláčové formy, přečnívající okraje odstraňte.

  • 2

    Těsto na dně propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír a nasypejte na něj suchou rýži. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C.

Náplň

  • 1

    V kastrolku rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou slaninu. Poté přidejte nakrájenou cibuli, pepř, tymián a muškátový oříšek. Podlijte bílým vínem, osolte a promíchejte.

  • 2

    Na upečený korpus dejte hotovou náplň a zalejte rozmíchanými vejci se smetanou. Posypte parmazánem a dejte na cca 20 minut zapéct do trouby. Hotový koláč posypte nakrájenou pažitkou.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na pórkový koláč nebo chřestový koláč se šunkou.

Líbil se vám recept Lotrinský koláč podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat