Frittata se zeleninou

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 70 Kč
Redakce Kupi.cz
11. června
Frittata se zeleninou na pánvi Ilustrační foto: DronG / Shutterstock.com

Frittata je vaječná omeleta na italský způsob. Její název pochází z italského slova „friggere“, což v překladu znamená smažit. Nejčastěji se do frittaty přidává zelenina, sýr a někdy také maso. Italové při její přípravě často zužitkují to, co jim v kuchyni právě zbylo. Jde o rychlý a chutný recept, kterým se určitě doma zavděčíte.

Recept frittata se zeleninou vás vyjde na 35 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 70 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 70 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Připravte si zeleninu. Mrkev a papriky umyjte a nakrájejte je na malé kostičky. Pórek nakrájejte na kolečka, česnek na plátky, chřest oškrábejte, zbavte ho tvrdých konců a nakrájejte ho na kostičky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a orestujte na něm dozlatova plátky česneku. Poté vyndejte česnek z pánve a dejte do ní mrkev s pórkem. Chvíli restujte a potom přidejte chřest a papriku. Směs v pánvi zalijte 100 ml vody a vařte asi 10 minut, dokud se voda nevypaří.

  • 3

    Mezitím si v misce rozkvedlejte 3 vejce. Osolte je, opepřete a přidejte majoránku a tymián. Přidejte zeleninovou směs z pánve a dobře promíchejte.

  • 4

    Rozehřejte na pánvi lžíci oleje, nalijte na ni vaječnou směs a přiklopte pokličkou. Opékejte na mírném ohni asi 6 minut. Po 6 minutách frittatu otočte a z druhé strany ji nechte opékat ještě další 3 minuty.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také těstovinovou frittatu nebo zapečená vejce s balkánským sýrem.

Líbil se vám recept Frittata se zeleninou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.