Špekáčky na pivu

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
29. května
Špekáčky na pivu servírované v bílém pekáči položeném na kostkovaném ubruse Ilustrační foto: Jan Danek jdm.foto / Shutterstock.com

Špekáčky na pivu, to je klasická hospodská pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Jedná se o kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva. Tento chutný pokrm si přitom můžete jednoduše připravit doma.

Ingredience

Recept

  • 1

    Špekáčky oloupeme a po celé délce nařízneme napůl. Troubu si předehřejeme na 200 ⁰C.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrojíme napůl. Loupaná rajčata nakrájíme na kousky.

  • 3

    Špekáčky vložíme do menšího pekáče, zasypeme je cibulí a rajčaty. Poté směs zalijeme pivem.

  • 4

    Vše dochutíme lžící medu, osolíme, opepříme a přidáme snítku tymiánu. Směs důkladně promícháme a dáme péct do trouby na zhruba 45 minut dokud cibule nezměkne. Během pečení špekáčky občas promícháme.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Špekáčky na pivu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.