1/0
Špekáčky na pivu, to je klasická hospodská pochoutka, na kterou Češi nedají dopustit. Jedná se o kombinaci dvou lahodných surovin, tedy kvalitních špekáčků a dobrého černého piva. Tento chutný pokrm si přitom můžete jednoduše připravit doma.
Špekáčky oloupeme a po celé délce nařízneme napůl. Troubu si předehřejeme na 200 ⁰C.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která ještě překrojíme napůl. Loupaná rajčata nakrájíme na kousky.
Špekáčky vložíme do menšího pekáče, zasypeme je cibulí a rajčaty. Poté směs zalijeme pivem.
Vše dochutíme lžící medu, osolíme, opepříme a přidáme snítku tymiánu. Směs důkladně promícháme a dáme péct do trouby na zhruba 45 minut dokud cibule nezměkne. Během pečení špekáčky občas promícháme.
Líbil se vám recept Špekáčky na pivu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.