1/0
Žebírka jsou v posledních letech stále více populární. Můžete je připravit na různé způsoby – buď jen posypat kořením, nebo potřít omáčkou. Třeba v Americe patří žebírka mezi legendární jídlo, které nesmí chybět na žádné grilovačce. Chcete vědět, jaký je nejlepší recept na žebírka? Přece žebra Memphis! Připravíme si je podle Zdeňka Pohlreicha, který s nimi uspěl dokonce i v Americe.
Nejdřív si připravte žebra. Dejte je do vroucí osolené vody (musí být celá ponořená). Přidejte k nim rozpůlenou palici česneku a červený vinný ocet. Poté ztlumte plamen a vařte je doměkka – trvá to cca 1,5 hodiny.
V mezičase si připravte omáčku. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Obojí orestujte na rozpáleném oleji, až česnek lehce zezlátne a zázvor se rozvoní. Poté vmíchejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přilejte jablečný ocet a na středním plameni vařte asi 2 minuty. Potom přidejte kečup, uzenou papriku, promíchejte a vařte do zhoustnutí.
Uvařená žebra vyndejte z hrnce, nechte je okapat a potřete je připravenou omáčkou. Žebra naskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 230 °C.
Líbil se vám recept Žebírka Memphis podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.