Žebírka Memphis podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 1 hod 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 172 Kč
Redakce Kupi.cz
27. května
Žebírka servírovaná na dřevěném prkénku. Ilustrační foto: stockcreations / Shutterstock.com

Žebírka jsou v posledních letech stále více populární. Můžete je připravit na různé způsoby – buď jen posypat kořením, nebo potřít omáčkou. Třeba v Americe patří žebírka mezi legendární jídlo, které nesmí chybět na žádné grilovačce. Chcete vědět, jaký je nejlepší recept na žebírka? Přece žebra Memphis! Připravíme si je podle Zdeňka Pohlreicha, který s nimi uspěl dokonce i v Americe.

Recept žebírka Memphis podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 43 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 172 Kč.

Ingredience

Žebra

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 172 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Žebra

  • 1

    Nejdřív si připravte žebra. Dejte je do vroucí osolené vody (musí být celá ponořená). Přidejte k nim rozpůlenou palici česneku a červený vinný ocet. Poté ztlumte plamen a vařte je doměkka – trvá to cca 1,5 hodiny.

Omáčka

  • 1

    V mezičase si připravte omáčku. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Obojí orestujte na rozpáleném oleji, až česnek lehce zezlátne a zázvor se rozvoní. Poté vmíchejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přilejte jablečný ocet a na středním plameni vařte asi 2 minuty. Potom přidejte kečup, uzenou papriku, promíchejte a vařte do zhoustnutí.

  • 2

    Uvařená žebra vyndejte z hrnce, nechte je okapat a potřete je připravenou omáčkou. Žebra naskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 230 °C.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Žebírka Memphis podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat