1/0
Cordon bleu podle Zdeňka Pohlreicha je oblíbený řízek, plněný šunkou a sýrem. Je to snadné a rychlé jídlo, u kterého nestrávíte celé dopoledne v kuchyni. Můžete ho připravit z různých druhů masa. My pro naše cordon bleu zvolili to krůtí. Za 30 minut budete mít hotovo!
Na krůtí prsa položte potravinovou folii a jemně je naklepejte paličkou. Poté maso osolte. Na maso dejte šunku, na ni ementál a na něj opět šunku. Přeložte plátek masa a naklepejte okraje, aby lépe držely při sobě, a spojte.
Předehřejte troubu na 150 °C.
Připravte si do talířů ingredience na trojobal. Do jednoho nasypte mouku, ve druhém rozšlehejte vejce a do třetího nasypte strouhanku. Připravené krůtí kapsy obalte v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
Do pánve nalijte olej a na rozpáleném oleji zprudka osmažte maso, asi 4 minuty z každé strany. Poté vyndejte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
Osušené maso naskládejte do pekáče a dejte ještě na 5 minut zapéct do trouby, aby se sýr uvnitř roztekl. Podávejte s bramborem nebo listovým salátem.
Vyzkoušejte také recept na další speciality v trojobalu, třeba vídeňský nebo holandský řízek.
Líbil se vám recept Cordon bleu podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.