Cordon bleu podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 152 Kč
Redakce Kupi.cz
23. května
Cordon bleu s rukolou servírován na černém talíři Ilustrační foto: Alesia.Bierliezova / Shutterstock.com

Cordon bleu podle Zdeňka Pohlreicha je oblíbený řízek, plněný šunkou a sýrem. Je to snadné a rychlé jídlo, u kterého nestrávíte celé dopoledne v kuchyni. Můžete ho připravit z různých druhů masa. My pro naše cordon bleu zvolili to krůtí. Za 30 minut budete mít hotovo!

Recept cordon bleu podle Zdeňka Pohlreicha vás vyjde na 38 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 152 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 152 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Na krůtí prsa položte potravinovou folii a jemně je naklepejte paličkou. Poté maso osolte. Na maso dejte šunku, na ni ementál a na něj opět šunku. Přeložte plátek masa a naklepejte okraje, aby lépe držely při sobě, a spojte.

  • 2

    Předehřejte troubu na 150 °C.

  • 3

    Připravte si do talířů ingredience na trojobal. Do jednoho nasypte mouku, ve druhém rozšlehejte vejce a do třetího nasypte strouhanku. Připravené krůtí kapsy obalte v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Do pánve nalijte olej a na rozpáleném oleji zprudka osmažte maso, asi 4 minuty z každé strany. Poté vyndejte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.

  • 5

    Osušené maso naskládejte do pekáče a dejte ještě na 5 minut zapéct do trouby, aby se sýr uvnitř roztekl. Podávejte s bramborem nebo listovým salátem.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také recept na další speciality v trojobalu, třeba vídeňský nebo holandský řízek.

Líbil se vám recept Cordon bleu podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.