1/0
Máte chuť na domácí těstoviny? Udělejte si špecle! Jde o typické německé jídlo a těsto na ně připravíte jen ze 3 surovin. Špecle jsou výborným, rychlým jídlem, které můžete servírovat jako přílohu nebo samostatné jídlo. My se rozhodli pro druhou variantu a uvaříme si špecle se slaninou a žampiony. Tak pojďme na to, už se nám sbíhají sliny!
Připravte si těsto na špecle. V míse smíchejte mouku, sůl a koření. Přidejte rozšlehané vejce a mléko podle potřeby, aby vzniklo hladké těsto – mělo by být hustší než na lívance a musí jít protlačit sítem. Těsto pořádně zamíchejte a nechte asi 15 minut odpočinout.
Slaninu nakrájejte na nudličky a orestujte ji na pánvi. Žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Přijdete houby do pánve ke slanině, osolte a na mírném plamenu restujte asi 7 minut. Poté přidejte na pásky nakrájené lístky šalvěje, smetanu ke šlehání a větší část nastrouhaného ementálu. Vše dohromady asi 2 minuty prohřejte a odstavte z plotny.
Připravte si síto s většími otvory. Dejte vařit vodu. Do vroucí vody přes síto protlačte těsto na špecle. Ihned zamíchejte, aby se vám neslepily. Vařte je 1–2 minuty.
Hotové špecle vylovte cedníkem a přimíchejte je k omáčce se slaninou a žampiony. Ozdobte nasekanou petrželkou a dochuťte.
Vyzkoušejte také halušky se zelím a uzeným masem nebo šunkofleky.
Líbil se vám recept Špecle se slaninou a žampiony? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.