1/0
Buchty s drobenkou patří mezi oblíbené české klasiky. Borůvková buchta je ideální volbou pro víkendové odpoledne, kdy si chcete dopřát něco sladkého. K pečení budete potřebovat hlubší plech (nejlépe rozměr 35 x 45 cm) a práci vám usnadní také kuchyňský robot.
Všechny suroviny smíchejte rukama v míse do sypké směsi.
Troubu si rozehřejte na 175 °C.
Polohrubou mouku, cukr krupici, vlažné mléko, olej, vejce, prášek do pečiva vsypte do mísy robota a 3 minuty míchejte (zvládnete ale i bez robota).
Těsto vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Na těsto rovnoměrně rozložte borůvky a posypte je drobenkou.
Pečte v rozehřáté troubě 20 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout a před podáváním pocukrujte.
Líbil se vám recept Borůvková buchta s drobenkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.