1/0
Cibulová polévka je národním francouzským jídlem. Připravuje se z cibule a šumivého vína. Polévka je údajně také skvělým lékem na kocovinu. Její příprava není nijak náročná a chutná fantasticky. Co víc si přát? Pokud jste stále nenašli vhodný recept na cibulačku, uvařte si ji s námi podle receptu Zdeňka Pohlreicha!
V kastrolku rozpusťte máslo a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibulku. Osolte a opepřete. Až začne cibulka karamelizovat a přichytávat se ke dnu kastrolu, sundejte ho z plotny, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát.
Za chvíli vraťte kastrol zpět na sporák a k cibulce přidejte čerstvý tymián, sekt a vývar. Nechte chvíli povařit.
Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a z obou stran na něm opečte bagetu pokrájenou na kolečka.
Polévku dejte do misek, přidejte na vrch polévky krutony z bagety, na ně položte plátkový sýr a ten posypte strouhaným sýrem. Dejte zapéct do horké trouby dozlatova. Hotovou polévku ještě posypte pažitkou.
Vyzkoušejte také další recepty z francouzské kuchyně, třeba ratatouille nebo pórkový koláč.
Líbil se vám recept Francouzská cibulačka podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.