1/0
Losos je jedna z nejoblíbenějších ryb u nás díky své jemné chuti a velmi malému množství kostí. Tato verze s petrželovými brambory je skvělým tipem na rychlý a zároveň zdravý oběd nebo večeři. Jemné rybí maso dokonale doplňují šťouchané brambory provoněné svěží petrželí. Pojďte si s námi toto jídlo připravit.
Lososa posypeme kořením na ryby, položíme ho na rozpálenou pánev kůží dolů a necháme zatáhnout. Pak dáme rybu do trouby a pečeme ji na 160 °C zhruba 20 minut.
Mezitím si připravíme si brambory, které oloupeme, nakrájíme na kostičky, posolíme a uvaříme v hrnci do měkka.
Uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a smícháme je s petrželovou natí.
Líbil se vám recept Losos s petrželovými brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.