Bramborák s kuřecí směsí

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
22. května
Bramborák s kuřecí směsí servírovaný na černém talíři s vidličkou. Ilustrační foto: Dar1930 / Shutterstock.com

Bramboráky patří mezi oblíbené tradiční pokrmy. Vyzkoušejte tento recept s masovou směsí jako zajímavou alternativu tohoto skvělého jídla. Použít můžete jakýkoliv druh masa. Příprava je jednoduchá a zvládne ji naprosto každý.

Ingredience

Bramboráky

Recept

Kuřecí směs

  • 1

    Do pánve dáme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou najemno. Přidáme na malé kousky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a chvíli necháme podusit.

  • 2

    Poté přidáme rajčata a papriky nakrájené najemno a směs necháme dále dusit.

  • 3

    Jakmile maso změkne, směs zahustíme studenou vodou smíchanou s trochou hladké mouky.

  • 4

    Vše dochutíme trochou sójové omáčky a podle chuti přidáme drcené chilli.

Bramboráky

  • 1

    Na struhadle najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor vylijeme vodu a lehce je „vyždímáme“.

  • 2

    Brambory zasypeme hladkou moukou. Stroužky česneku utřeme a přidáme je k bramborám. Vše osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Směs promícháme a bramboráky smažíme na vrstvě oleje na pánvičce nebo lívanečníku.

  • 3

    Na hotové bramboráky přidáme kuřecí směs, posypeme strouhaným sýrem a můžeme podávat.

Zajímavé tipy
  • Místo kuřecího masa můžete použít vepřové nebo hovězí.
  • Hotové bramboráky se směsí můžete posypat nastrouhaným sýrem.
  • Vyzkoušejte také recept na skvělé cuketové bramboráky.

Líbil se vám recept Bramborák s kuřecí směsí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.