1/0
Bramboráky patří mezi oblíbené tradiční pokrmy. Vyzkoušejte tento recept s masovou směsí jako zajímavou alternativu tohoto skvělého jídla. Použít můžete jakýkoliv druh masa. Příprava je jednoduchá a zvládne ji naprosto každý.
Do pánve dáme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou najemno. Přidáme na malé kousky nakrájené maso, které osolíme, opepříme a chvíli necháme podusit.
Poté přidáme rajčata a papriky nakrájené najemno a směs necháme dále dusit.
Jakmile maso změkne, směs zahustíme studenou vodou smíchanou s trochou hladké mouky.
Vše dochutíme trochou sójové omáčky a podle chuti přidáme drcené chilli.
Na struhadle najemno nastrouháme brambory. Z nastrouhaných brambor vylijeme vodu a lehce je „vyždímáme“.
Brambory zasypeme hladkou moukou. Stroužky česneku utřeme a přidáme je k bramborám. Vše osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou. Směs promícháme a bramboráky smažíme na vrstvě oleje na pánvičce nebo lívanečníku.
Na hotové bramboráky přidáme kuřecí směs, posypeme strouhaným sýrem a můžeme podávat.
Líbil se vám recept Bramborák s kuřecí směsí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.