Dort Harlekýn je vynikající zákusek, který zbožňuje skoro každý milovník sladkých moučníků. Je naplněn pařížskou šlehačkou a měkkým kakaovým korpusem. Na výrobu toho dortu budeme potřebovat formu o průměru 20 - 22 cm.
Jeden den předem si připravíme pařížskou šlehačku. Svaříme smetanu ke šlehání s krupicovým cukrem a kakaem holandského typu.
Po vychladnutí uložíme do lednice.
Po odležení si pařížskou šlehačku ušleháme dotuha. Smetanu ke šlehání vyšleháme se ztužovačem dotuha a osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
Jednu třetinu pařížské šlehačky natřeme spodní polovinu korpusu a přiklopíme vrchní polovinou. Druhou třetinou potřeme povrch i boky dortu a uhladíme.
Pět vajíček vyšleháme s cukry do nadýchané pěny. Potom vmícháme rostlinný olej.
Mouku, prášek do pečiva, kakao přesejeme a smícháme se solí. Sypkou směs zašleháme do těsta.
Troubu zapneme na 160°C. Formu vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem nebo vysypeme hrubou moukou.
Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 45 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto ještě tekuté nebo už upečené.
Korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus prokrojíme.
Zbylou třetinou pařížské šlehačky naplníme cukrářský sáček. Ušleháme další (bílou) šlehačku a naplníme druhý cukrářský sáček.
Povrch dortu ozdobíme šlehačkami, poprášíme holandským kakaem a dozdobíme hoblinami čokolády.
Líbil se vám recept Dort Harlekýn? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.