Čirok patří mezi přirozeně bezlepkové obiloviny a je skvělým zdrojem vlákniny i řady vitamínů. Výborně se hodí do zeleninových pokrmů, jako je třeba tento recept s rajčaty a olivami.
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova.
3
Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce přidáme mrkev a asi 5 minut pozvolna opékáme.
4
Přidáme nakrájenou cuketu a podrcený česnek. Opékáme asi minutu, aby se česnek rozvoněl.
5
Zalijeme rajčaty a vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud směs nezhoustne. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku, uvařený čirok a promícháme.
6
Na talíři posypeme olivami a parmazánem.
Zajímavé tipy
Uvařili jste více čiroku, než jste chtěli? Zbylý skvěle poslouží jako vložka do polévky nebo salátu.
Čirok také využijete jako přílohu všude tam, kde byste jinak servírovali rýži.
Líbil se vám recept Čirok s rajčatovou omáčkou a olivami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.