Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Střední
Cena: 132 Kč
Redakce Kupi.cz
25. dubna
Ovocné taštičky položeny na pruhované utěrce Ilustrační foto: Brent Hofacker / Shutterstock.com

Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka jsou rychlý a skvělý moučník ke kávě, po kterém se u vás doma jenom zapráší. Vsadili jsme na jistotu a máme pro vás recept na ovocné taštičky podle cukrářského mistra.

Recept ovocné taštičky podle Josefa Maršálka vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 132 Kč.

Ingredience

Těsto

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 132 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    Odvážíme si hladkou mouku, přidáme k ní vychlazené máslo a uděláme sypkou drobenku. Poté přidáme do směsi zakysanou smetanu a vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme na minimálně 20 minut do lednice.

  • 2

    Vál lehce posypeme moukou, těsto trochu obalíme v této mouce a vyválíme ho na obdélník o velikosti 30x40 cm. Rádýlkem ho nakrájíme na 12 čtverců.

  • 3

    Rozšleháme vejce a potřeme s ním polovinu okrajů každého čtverce – je to důležité, aby se okraje čtverců hezky spojily a náplň při pečení nevytekla.

Náplň

  • 1

    Do hrnce dáme lesní ovoce, máslo, vodu, cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 minuty a promícháváme. Hotovou náplň dáme do misky, hned přikryjeme fólií, aby se neudělal škraloup. Náplň dáme vychladit do lednice.

  • 2

    Po vychlazení dáme náplň do cukrářského sáčku a naneseme ji na každý čtverec.

  • 3

    Potom těsto přes náplň překlopíme a vytvarujeme taštičky. Okraje pevně spojíme.

  • 4

    Hotové taštičky potřeme vejcem a posypeme anýzem. Na závěr každou taštičku dvakrát propíchneme vidličkou, aby z nich při pečení mohla odcházet pára.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut dozlatova. Upečené taštičky posypeme moučkovým cukrem.

Zajímavé tipy
  • Máslo musí být dostatečně vychlazené. Pokud použijeme máslo pokojové teploty, těsto bude mastné, lepivé a při pečení se může zdeformovat.
  • Pozor na spaření těsta – za to může lepek v mouce. Pokud budete těsto s tukem dlouho zpracovávat, navíc rukama, začne lepek s tukem rychle reagovat a výsledkem bude tuhé, nekřupavé těsto.
  • Vyzkoušejte také banán s čokoládou v listovém těstě nebo chřestové taštičky.

Líbil se vám recept Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.