1/0
Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka jsou rychlý a skvělý moučník ke kávě, po kterém se u vás doma jenom zapráší. Vsadili jsme na jistotu a máme pro vás recept na ovocné taštičky podle cukrářského mistra.
Odvážíme si hladkou mouku, přidáme k ní vychlazené máslo a uděláme sypkou drobenku. Poté přidáme do směsi zakysanou smetanu a vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a dáme na minimálně 20 minut do lednice.
Vál lehce posypeme moukou, těsto trochu obalíme v této mouce a vyválíme ho na obdélník o velikosti 30x40 cm. Rádýlkem ho nakrájíme na 12 čtverců.
Rozšleháme vejce a potřeme s ním polovinu okrajů každého čtverce – je to důležité, aby se okraje čtverců hezky spojily a náplň při pečení nevytekla.
Do hrnce dáme lesní ovoce, máslo, vodu, cukr, kukuřičný škrob a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 minuty a promícháváme. Hotovou náplň dáme do misky, hned přikryjeme fólií, aby se neudělal škraloup. Náplň dáme vychladit do lednice.
Po vychlazení dáme náplň do cukrářského sáčku a naneseme ji na každý čtverec.
Potom těsto přes náplň překlopíme a vytvarujeme taštičky. Okraje pevně spojíme.
Hotové taštičky potřeme vejcem a posypeme anýzem. Na závěr každou taštičku dvakrát propíchneme vidličkou, aby z nich při pečení mohla odcházet pára.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 minut dozlatova. Upečené taštičky posypeme moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.