1/0
Currywurst je německým národním jídlem. Klobása s kari omáčkou vznikla v poválečném Berlíně i za pomoci britských a amerických vojáků. Vynalézavostí a experimenty spatřila světlo světa kari omáčka s tajnou recepturou, kterou si její autorka Greta Heuwerová nechala dokonce patentovat. Pojďte si s námi tuto německou specialitu připravit.
Cibuli nakrájíme najemno a česnek nasekáme na malé kousky.
V rendlíku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme česnek, kari koření, zamícháme a podlijeme horkou vodou.
Přidáme kečup, worcesterovou omáčku, jablečný ocet, med a hořčici. Ochutíme solí, pepřem a mletou skořicí. Dobře promícháme a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut a během vaření občas promícháme.
Po 15 minutách omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem.
Jakmile máme hotovou omáčku, opečeme na grilu nebo v pánvi na vyšší vrstvě oleje bílé klobásy (německého typu).
Hotové klobásky nakrájíme na kousky a servírujeme přelité kari omáčkou.
Líbil se vám recept Currywurst? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.