1/0
I když se to na první pohled možná nezdá, příprava čokoládové pěny je snadná a nezabere vám moc času. Základem je kvalitní hořká čokoláda. Připravte si vynikající čokoládovou pěnu podle slavného šéfkuchaře Gordona Ramsayho s kapkou amaretta, která potěší vaše chuťové buňky.
Čokoládu nalámejte na malé kousky a dejte ji stranou. Do kastrolku nalijte polovinu smetany ke šlehání a přiveďte ji k varu. Jakmile smetana začne vřít, odstavte ji z ohně a přidejte do ní na kousky rozlámanou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Připravte si misku a ponořte ji do mísy s ledovou vodou. Přelijte do ní rozpuštěnou čokoládu, přidejte zbytek smetany ke šlehání, amaretto a vše vyšlehejte ručním šlehačem do hladké směsi.
Vyšlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr, dokud nevznikne pevný a lesklý sníh.
Sníh poté opatrně vmíchejte do čokoládové hmoty. Míchejte, dokud se sníh s čokoládovou pěnou hezky nespojí. Servírujte ve skleničkách a ozdobte hoblinkami čokolády.
Vyzkoušejte také čokoládovou pěnu podle slavného kuchaře Jamieho Olivera nebo čokoládovou pěnu se zakysanou smetanou.
Líbil se vám recept Čokoládová pěna podle Gordona Ramsayho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.