1/0
Koprová omáčka patří k tradičním českým omáčkám. Dá se podávat jak s kynutým knedlíkem, tak i s bramborami. Zkuste tuto jednoduchou, ale chutnou verzi se smetanou, mlékem a vývarem. Koprová omáčka je ideálním jídlem pro rodinný oběd či večeři.
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme ji, aby vznikla jíška. Přidáme studený vývar, zhruba 20 minut vaříme a mícháme dohladka.
Přidáme najemno nasekaný kopr a mléko. Vše pořádně promícháme a necháme přejít varem.
Do omáčky přidáme obě smetany, osolíme, opepříme a opět pořádně promícháme. Ochutíme pár kapkami octa a špetkou cukru.
Koprovou omáčku podáváme s vejcem natvrdo a bramborami nebo houskovým knedlíkem.
Líbil se vám recept Koprová omáčka s vajíčkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.