1/1
Bramborový salát s jogurtem a jablkem je ideální přílohou k jakékoliv pečené nebo smažené rybě. Vyzkoušejte tuhle svěží a hlavně zdravější verzi salátu, která vám bude zaručeně chutnat.
Uvaříme si brambory ve slupce nejlépe den předem nebo alespoň 12 hodin předem. Brambory dáme do vody a osolíme. Vodu přivedeme k varu a brambory vaříme asi 25 minut na mírném plameni. Když budou brambory uvařené, scedíme je a necháme vychladnout.
Nakládané okurky a bílou cibuli nakrájíme najemno. Jablko a červenou kápii nakrájíme na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm. Petržel, mrkev a vejce nastrouháme nahrubo.
Jakmile brambory zchládnou, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Vložíme je do větší misky a přidáme bílý jogurt, tatarskou omáčku, sterilovaný hrášek, okurky, bílou cibuli, mrkev, petržel, jablko, kápii, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.
Připravený salát necháme minimálně jednu hodinu odležet v lednici a poté můžeme servírovat.
Líbil se vám recept Bramborový salát s jogurtem a jablkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.