1/0
Připravte si s námi vynikající pesto z medvědího česneku, kterým skvěle dochutíte své pokrmy. Tuto bylinku seženete na farmářských trzích, v obchodě, nebo si na ni můžete zajít do lesa. Příprava tohoto pesta je navíc tak jednoduchá a rychlá, že ji zvládne úplně každý.
Listy medvědího česneku omyjeme a osušíme. Poté je dáme po dávkách do hluboké nádoby a tyčovým mixérem mixujeme s trochou soli nahrubo.
Přidáme zbylé suroviny a umixujeme hladkou pastu. Je-li třeba, přidáme ještě trochu oleje a dochutíme solí a kajenským pepřem.
Povrch zakápneme olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujeme v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží maximálně týden). Pro delší uchování lze pesto také zamrazit.
Líbil se vám recept Pesto z medvědího česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.