1/0
Hovězí roštěná patří ke klasickým českým jídlům. Pokud ji připravujete běžným způsobem, maso může být poměrně vysušené. Metoda sous vide, která je jednoduchá, jen vyžaduje více času, dokáže zázraky. Pokud máte doma vakuovačku, vykouzlíte maso jako od profesionálního kuchaře, krásně měkké a šťavnaté.
Maso (nízký roštěnec) opepříme, osolíme, posypeme rozmarýnem a potřeme olivovým olejem.
Připravené maso vložíme do vakuovacího sáčku, odsajeme vakuovačkou přebytečný vzduch a sáček uzavřeme.
Sáček s masem vložíme do vodní lázně s teplotou 56 °C na 3 hodiny.
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostičky a vaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím si na tuku osmahneme cibuli dozlatova. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme. Přidáme smaženou cibuli, pepř, tymián a vše zamícháme.
Dále si připravíme pepřovou omáčku. Na másle nebo oleji orestujeme kuličky zeleného pepře. Poté pepř zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Omáčku vaříme do hustší konzistence. Dle chuti přidáme sůl.
Uvařené maso nakonec ještě opečeme z obou stran. Podáváme se šťouchanými bramborami a omáčkou ze zeleného pepře.
Vyzkoušejte také vídeňskou roštěnou nebo rump steak s houbovým ragú.
Líbil se vám recept Roštěná sous vide se šťouchanými bramborami a pepřovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.