1/1
Šlíšky s povidly a mákem pochází z kuchyně našich babiček, které tento recept nazývaly ušmúraný regiment nebo také zamazané vojsko. S tímto jídlem se zavděčíte zejména dětem, které milují sladká jídla. Pochutnají si na nich ale i dospělí.
Syrové brambory nastrouhejte najemno a slijte z nich přebytečnou vodu.
Brambory smíchejte s vejcem, solí a hladkou moukou tak, aby vzniklo tužší těsto. Z těsta tvořte placky, aby se vešly na dlaň.
Poté nožem odhazujte šlíšky asi půl cm široké a vysoké, které vhazujte přímo do vařicí vody. Jakmile kousky vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Šlíšky sceďte a ještě teplé je promíchejte s naředěnými povidly a pocukrujte. Můžete přidat namletý mák.
Líbil se vám recept Šlíšky s povidly a mákem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.